Wat zijn de verschillende autoverzekeringen?

Er zijn veel verschillende autoverzekeringen beschikbaar, maar de meeste mensen kiezen voor een beperkte of standaard verzekering. Een beperkte verzekering dekt alleen schade die u aanricht met uw auto, terwijl een standaard verzekering ook schade dekt die u aanricht met uw auto aan anderen.

De basisverzekering

De basisverzekering is de minimaal verplichte verzekering voor iedere automobilist. Deze verzekering dekt schade die je toebrengt aan anderen met je auto. Denk hierbij aan letselschade of materiƫle schade. De basisverzekering is verplicht, maar je bent niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten.

De aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering is de meest basale vorm van autoverzekering. Deze verzekering is verplicht voor iedereen die een auto bezit of rijdt. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die je met je auto aanricht aan anderen. Denk hierbij aan materiƫle schade, letselschade of zelfs de dood van een ander. De verzekering vergoedt de schade tot een bepaald bedrag, dit bedrag staat in je polis. Het is belangrijk om te weten dat de aansprakelijkheidsverzekering niet de schade vergoedt die je met je auto aanricht aan jezelf of je eigen auto. Hiervoor zijn andere verzekeringen, zoals de WA-verzekering of de WA Beperkt Casco verzekering.

De WA-verzekering

De WA-verzekering is de basisverzekering voor elke automobilist. Deze verzekering vergoedt schade die je met je auto aanricht bij anderen. Je bent met de WA-verzekering dus verzekerd voor aansprakelijkheid. Daarnaast is de WA-verzekering ook verplicht. Dat betekent dat elke automobilist in Nederland verplicht is om een WA-verzekering af te sluiten.

De WA Beperkt Casco verzekering

De WA Beperkt Casco verzekering is een verzekering die dekking biedt voor schade die je aanricht met je auto aan andere personen, objecten of dieren. Je bent dus verzekerd voor schade die je per ongeluk aanricht, maar niet voor schade die je met opzet aanricht of voor schade die je oploopt door zelf te schuld. Ook dekking voor diefstal, stormschade, brand en aanrijdingen met dieren zijn niet inbegrepen in de WA Beperkt Casco verzekering. Als je een WA Beperkt Casco verzekering afsluit, kun je kiezen voor een aanvullende dekking. Zo kun je ervoor kiezen om dekking te krijgen voor schade die je aanricht met je auto, maar ook voor schade die je oploopt door zelf te schuld.

De WA Casco verzekering

De WA Casco verzekering is een verzekering die uitgebreide dekking biedt voor uw auto. WA betekent wettelijke aansprakelijkheid en Casco betekent allrisk. Dit betekent dat de verzekering niet alleen de schade die u aanricht met uw auto vergoedt, maar ook de schade die uw auto oploopt door bijvoorbeeld vandalisme of een aanrijding met een wild dier. De WA Casco verzekering is daarom een uitgebreide verzekering die uw auto goed beschermt.

Er zijn veel verschillende autoverzekeringen, maar de meeste mensen hebben een aansprakelijkheidsverzekering, een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid, en een collision-verzekering. Aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die je aanricht aan anderen met je auto. Verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid dekt schade die je aan anderen met je auto veroorzaakt, met inbegrip van letsel. Collision-verzekering dekt schade aan je auto wanneer je in een ongeval terechtkomt.

Plan du site